Skip to main content

(Te)veel stress? Kom in beweging!

Als je een tijd flink onder druk staat maakt je lichaam stresshormonen aan. Bij voldoende en langdurige ontspanning worden die hormonen weer afgebroken. Maar tegenwoordig heeft bijna niemand nog de tijd om volledig te ontspannen. Ja, als je op vakantie bent. En zelfs dan slaat stress nog wel eens toe.

Gelukkig is er een andere methode om stresshormonen af te breken: regelmatig bewegen. Door flink in beweging te komen raak je stress kwijt, en maakt je lichaam het happy-hormoon endorfine aan. Daarom kom je met een goed gevoel thuis na een rondje hardlopen of een sessie in de sportschool.

Maar wat als je een hekel hebt aan al die toestellen, en je hardloopschoenen al jaren staan te verstoffen achter in een kast omdat joggen niet je ding is? Dan zou je kunnen gaan dansen. Dansen is één van de meest natuurlijke manieren van bewegen. Kijk maar eens naar kleine kinderen, die spontaan beginnen te swingen als ze muziek horen!

Dansen kun je heel goed thuis in je eentje. Maar dansen met anderen is natuurlijk veel gezelliger. Bijvoorbeeld bij Buikdansschool Alina in Hoorn, waar je Bellydance Fit kan doen. In een veilige omgeving met andere vrouwen ga je 75 minuten lang los op heerlijke uptempo muziek. Je hoeft helemaal niets van buikdans te weten om te kunnen meedoen, Alina legt de bewegingen stap voor stap uit. De lessen zijn laagdrempelig en relaxt, er wordt altijd heel veel gelachen. Er doen vrouwen mee van alle leeftijden en alle afmetingen, en een blote buik en buikdansrok zijn niet verplicht!

Bellydance Fit is de ideale feel good work-out. Ga voor meer informatie naar Buikdansen.nu, of neem contact op via 06-81565992

vrouw in beweging 2 K vrouw in balans

Voor de juiste koers

Als je een coach zoekt die recht door zee is, een goed gevoel voor humor heeft en met gerichte vragen je problemen helder maakt, en tegelijk een omgeving weet te creëren waarin jij je volledig veilig en gekend voelt, ben je bij mij op de juiste plek.

Wil je een oriënterend gesprek?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden of direct een kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan contact met mij op, zodat ik je vragen kunnen beantwoorden of meteen een afspraak kunnen inplannen.

Geïnteresseerd in een

GRATIS intake?