Skip to main content

Veelgestelde vragen

Hier vind je de meeste antwoorden. Heb je toch nog een vraag? Neem dan contact met mij op!

Klik op het plusje om het antwoord te lezen. 

Hoeveel tijd kost een coachtraject?

We starten met een vrijblijvend telefonisch gesprek van 20 minuten om te kijken wat je hulpvraag is en of het klikt. Hoe lang het traject duurt hangt af van je vraag en wat je wilt bereiken. Vaak zijn vier tot zes sessies al genoeg, maar soms zijn er meer gesprekken nodig. Bijvoorbeeld als er klachten zijn als spanning, angsten, of somberheid , of als je te maken hebt met grote veranderingen in je leven, zoals een scheiding, verlies, ziekte of ontslag.

We evalueren regelmatig hoe het traject verloopt. Een gesprek (sessie) duurt maximaal 1 uur. We spreken elke twee of drie weken af, afhankelijk van wat jij wilt. Vaak krijg je een opdracht mee om tussentijds aan te werken. Bij de kosten voor een sessie zijn ook de werkzaamheden inbegrepen die horen bij het voorbereiden van het gesprek en het administratief verwerken van het gesprek achteraf. 

Uiteraard is het ook mogelijk om een losse sessie te boeken indien je hier behoefte aan hebt.

Wordt coaching vergoed?

Coaching en counseling worden niet vergoed door je zorgverzekering. Krijg je geen vergoeding van je werkgever? Particulieren kunnen de kosten wel als scholingskosten aftrekken van de inkomstenbelasting. Let daarbij op de drempel. Het traject moet dan gericht zijn op verandering van je positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Op de site van de Belastingdienst vind je meer informatie.

Zelfstandig ondernemers kunnen de kosten aftrekken als bedrijfskosten.

Hoe weet ik of coaching iets voor mij is?

Veel mensen hebben een aversie tegen het delen van hun problemen bij een psycholoog of een coach. Men denkt soms aan oeverloze gesprekken die zweverig zijn of irritatie oproepen. Ieder mens is anders en de behoeften van ieder mens zijn dus ook verschillend. De ene persoon gedijt goed bij een lang traject, de ander heeft genoeg aan een duwtje in de goede richting. Dan kan een eenvoudige “eye opener” al een trigger zijn om verandering in je leven in gang te zetten. Wees jezelf in een gesprek, ga er blanco in en kijk of je je er goed bij voelt en er iets aan hebt. Zo niet, dan stop je gewoon met het traject. Simpel!

Hoelang van tevoren kan ik annuleren?

Bij verhindering van de afspraak dit graag uiterlijk 24 uur voor aanvang van de afgesproken sessie aan mij doorgeven. Anders wordt de sessie aan je gefactureerd of komt in mindering op het aantal afgesproken sessies. De kosten worden doorberekend in verband met inkomstenderving door de gereserveerde tijd die niet wordt gebruikt. 

Ik ben een particulier. Hoe moet ik betalen?

Indien je de sessie los betaalt, dan reken je deze ter plekke af na het afronden van het gesprek. De betaling kan contant of per pin worden voldaan. Er is een pinautomaat aanwezig.

Als je een pakket afneemt, dan betaal je de gehele pakketprijs voor aanvang van de eerste sessie. 

Als je voor een pakket kiest dan kan de betaling indien gewenst in twee keer worden voldaan: 50% voor aanvang van het eerste coachgesprek en 50% halverwege het traject.

Wil je een oriënterend gesprek?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden of direct een kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan contact met mij op, zodat ik je vragen kunnen beantwoorden of meteen een afspraak kunnen inplannen.